Co warto wiedzieć o transportowaniu mięsa?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Transport mięsa oraz drobiu jest trudnym i wymagającym zadaniem. Kluczowe jest odpowiednie zabezpieczenie i przewiezienie towaru, które wiąże się z posiadaniem niezbędnej wiedzy. Wszystko musi odbywać się zgodnie z ustalonymi normami – w przeciwnym wypadku może dojść do zepsucia produktów. Podpowiadamy, jak należy transportować mięso, aby bezpiecznie dotarło do miejsca docelowego.

Zasady przewożenia mięsa

Mięso jest niezwykle delikatnym produktem. Z tego też powodu należy spełnić szereg wymagań, aby móc zajmować się profesjonalnym transportem tego towaru. Szczególnej uwagi wymaga mięso, które nie jest w żaden sposób przetworzone i zakonserwowane. Duże znaczenie ma temperatura przewożenia produktu, która jest ściśle określona przez specjalne normy. Mówią one o tym, iż dziczyznę małych zwierząt możemy przewozić w temperaturze do 4 stopni C, dużych zaś do 7 stopni – podobnie jak mięso czerwone. Drób oraz mięso królicze można transportować w warunkach do 4 stopni C, z kolei podroby – maksymalnie 3 stopni.

Nie bez znaczenia są pojemniki, w których transportowane są nasze produkty. Muszą być one wykonane z materiałów, które nie wchodzą w interakcję z żywnością. Tylko w ten sposób możemy zadbać o maksymalne bezpieczeństwo przewożonego towaru. Dobrym wyborem będą pojemniki euro E2, które nadają się do wielokrotnego użytku. Warto zaopatrzyć się również w worki do pojemników e2, które ułatwią transport. Można przewozić w nich nie tylko mięso, lecz także różnego rodzaju wyroby, takie jak kiełbasa.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie wymogi powinna spełniać przygotowana przez nas praca dyplomowa?
Jakie wymogi powinna spełniać przygotowana przez nas praca dyplomowa?
Ukończenie studiów pierwszego stopnia to dla wielu studentów pierwszy po maturze tak ważny życiowy egzamin. Napisanie kończącej ten etap edukacji […]
W jaki sposób sprawdza się, czy dana placówka jest dostosowana do potrzeb niepełnosprawnych?
W jaki sposób sprawdza się, czy dana placówka jest dostosowana do potrzeb niepełnosprawnych?
W miejscach publicznych takich jak urzędy, sklepy czy obiekty kulturalne na co dzień funkcjonują głównie osoby pełnosprawne, ale można wśród […]
Co usprawni pracę mechanika?
Co usprawni pracę mechanika?
Warsztat samochodowy powinien przede wszystkim przynosić pieniądze, tak jak każda inna firma działająca na rynku. Właściciel musi bowiem zarabiać zarówno […]